NL Penningmeester

U bent hier

Aanmaakdatum

29-12-2016
Rekenvoorbeelden om een keuze te maken

Veel verenigingen denken dat ze met contant geld voordeliger uit zijn. Dat komt omdat de kosten voor pinnen zichtbaarder zijn, je krijgt er een rekening voor. De kosten voor contant geld zijn meer verborgen, denk bijvoorbeeld aan geld afstorten, aanschaf van wisselgeld of een geldverzekering. En aan de tijd die het allemaal kost om de kassa op te maken, het geld te tellen en het uiteindelijk ook naar de bank te brengen.

Zetten we alle kosten op een rijtje, dan is pinnen gewoon goedkoper dan contant. De gemiddelde kosten voor een pinbetaling bedragen 19 cent, voor een contante transactie is dat 25 cent. Hebben jullie al een betaalautomaat staan en laat je de kosten daarvan buiten beschouwing, dan is elke volgende pintransactie zelfs 10 cent goedkoper.

Maar welke kosten zijn er nu allemaal verbonden aan het accepteren van pinbetalingen? In het onderstaande whitepaper benoemt Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen de belangrijkste kostenposten en laten ze zien welke keuzemogelijkheden en verschillen er zijn. Ook zetten ze in een aantal rekenvoorbeelden de kosten voor pinnen af tegen contant. Handig voor jou, als penningmeester! 

Om het whitepaper te lezen, moet je geregistreerd zijn op NL Penningmeester. Nog niet geregistreerd? Dit is gratis en snel geregeld via de knop rechtsboven in je scherm! 

Reacties

Voor hele kleine verenigingen, zoals koren e.d. is dit niet echt goedkoper, wel gemakkelijker, maar ook veel duurder.

Reactie toevoegen