NL Penningmeester

U bent hier

Aanmaakdatum

08-03-2017
ClubZeker vond het tijd voor verandering

Nederlandse verzekeraars brengen hoge premies in rekening bij Sportclubs. Te hoge premies, vinden Jelte Buikema en Kasper Huizinga van ClubZeker.

Het probleem begint bij de branche waaronder verenigingen door verzekeraars worden geschaard. Huizinga legt uit: “Sportverenigingen als branche worden door Nederlandse verzekeraars niet als zodanig gedefinieerd. De horeca is het ‘dichtst bij’, dus zo worden ze gezien. Argument is waarschijnlijk dat je in een clubhuis ook weleens een biertje kan drinken en een tosti kunt eten. En daarom is het horeca. Dat is natuurlijk waanzin. Er wordt gesport. En in de slipstream kan er iets worden gedronken en gegeten."

Omdat verenigingen onder de horeca worden geschaard, betalen ze ook de premies die voor deze branche gelden. Een gebrek aan kennis draagt verder bij aan het probleem. “Sportbestuurders weten vaak te weinig van verzekeringen, hebben weinig contact met een tussenpersoon en betalen onderaan de streep gewoon teveel. Het gevolg voor sportverenigingen kan zijn dat het eigen risico (wat moeten ze in geval van schade minimaal zelf betalen) in sommige gevallen meer dan 1.000 euro kan zijn. En soms varieert het eigen risico: bij brand zoveel honderd euro, bij storm iets minder, bij inbraak weer iets meer. Het is om gek van te worden.”

“Nederlandse verzekeraars hebben zich bovendien massaal teruggetrokken van de markt van ‘kleine’ ondernemingen”, gaat Huizinga verder. “Er is geen aandacht meer voor. En dat terwijl er zeker honderd miljoen euro verzekeringspremie in de amateur sportsector omgaat.”

ClubZeker

Tijd voor verandering, vonden Huizinga en Buikema. Daarom startten zij in september 2016 samen met initiatiefnemer Robert den Ouden van SportStroom hun bedrijf ClubZeker. ClubZeker werkt samen met buitenlandse verzekeraars, waaronder bijvoorbeeld sportverzekeraar XL Catlin, die hun visie delen. “Zij leveren dus wel eerlijke premies. En die liggen echt fundamenteel lager dan nu over het algemeen wordt aangeboden”, zegt Huizinga. ClubZeker kan hierdoor premies aanbieden voor 30% minder dan andere verzekeraars.

Onderdeel van het succes van ClubZeker, is de ClubKeuring. Deze gratis aangeboden service betreft een analyse van alle risico’s die de vereniging loopt. “Het rapport van de ClubKeuring is vaak een eye-opener voor de bestuurders” volgens Huizinga. “Het maakt ook dat bestuurders minder kwetsbaar zijn als het gaat om aansprakelijkheid.”

ClubZeker werkt inmiddels samen met een aantal sportondersteunende organisaties als Sportservice Noord-Brabant en Sport Support Rotterdam. Daarnaast zijn ze partner geworden van DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport. Dit aparte loket van DAS Rechtsbijstand ondersteunt sportverenigingen bij hun juridische vragen.

Nominatie Sport FM Innovatie Award

ClubZeker is genomineerd voor de Sport FM Innovatie Award. Deze award wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Sportaccommodatie op 9 maart in Expo Houten. ClubZeker geeft op deze dag ook een gratis lezing over de nieuwe realiteit van het verzekeren van sportaccommodaties.

Reacties

Goedendag,

onze verzekeringspremies voor de watersport vereniging Rotterdam gaan elk jaar omhoog. Kunt u vrijblijvend een aanbod doen voor het houten clubhuis (75 jaar op de plek met gas-openhaard), loodsen, ribs, portofoons, motorvlet en kraan alsmede de bestuur aansprakelijkheid?

met vriendelijke groet
André van Krevelen

Beste heer Van Krevelen,

Ik ga uw vraag doorzetten naar ClubZeker.

Met vriendelijke groet,

Angela Hof

NL Penningmeester

Ik wil graag in contact komen met clubzeker om al onze verzekeringen door te lichten.
We hebben onlangs de verzekerde som van de inboedel verhoogd. Onze verzekeraar eist nu een alarmsysteem binnen een maand. En we hebben als vereniging al kosten genoeg!

Beste Sonja,

Ik ga jullie met elkaar in contact brengen.

Met vriendelijke groet,

Angela Hof
NL Penningmeester

Reactie toevoegen